Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

OPRAVY DVOUSLOŽKOVOU EPOXIDOVOU PLASTELÍNOU

Dvousložkové epoxidové plastelíny patří k moderním materiálům, určeným nejen pro lepení, ale i tmelení tvrdých materiálů. Jde o dvousložkové tmely, které po smíchání složek vytvrzují ve velice tvrdé hmoty, jež se dají brousit, řezat, vrtat a následně i přetírat. Jsou nepostradatelným pomocníkem při opravách prasklin a trhlin všech slepitelných materiálů, jako jsou například nádrže a jímky, kanystry a jiné zásobníky kapalin, chladiče, potrubí z kovů, PVC i kameniny, karoserie automobilů apod.

ALTECO Epoxy Putty 100 gALTECO Epoxy Putty 100 gDvousložková epoxidová plastelína s dobou zpracovatelnosti 30 minut194 Kčskladem

Epoxidová plastelína ALTECO Epoxy Putty patří svými vlastnostmi k ojedinělým na trhu. Její zpracovatelnost je 30 minut, což je dostatečně dlouhá doba na kvalitní aplikaci a následnou úpravu do požadovaného tvaru. 

Důležitá je příprava plastelíny k lepení – tmelení. Odřízněte dva stejně velké kusy (doporučuji mokrým řezákem), namočenými prsty je spojte a hněťte tak dlouho, až vznikne jednobarevná hmota (asi jednu minutu). Pokud opravujete prasklinu či trhlinu, naneste plastelínu v dostatečném množství na poškozenou plochu a vmáčkněte ji silou tak, aby plastelína vyplnila celé poškozené místo. Následně plastelínu upravte do požadovaného tvaru běžnými nástroji nebo navlhčenými prsty. 

Po vytvrzení můžete plastelínu obrousit a natřít. Častým poškozením bývá odštípnutí kusu materiálu (schod, květináč, žulová deska, apod.), který je třeba nahradit. Zde je použití plastelíny ALTECO Epoxy Putty přímo nutností. Dlouhá zpracovatelnost vám umožní plastelínu dobře aplikovat a především ji během 30 minut, které máte k dispozici, dotvarovat do požadovaného tvaru. 

Touto plastelínou můžete nahradit mramor, beton, keramiku, kámen, kov, plast, dřevo i jiné materiály. Plastelína má smetanovou barvu, manipulační pevnosti je dosaženo po 2 ½ hodinách a plné vytvrzení je po 24 hodinách. 

 Epoxidová plastelína je univerzální pomocník, který by neměl chybět v žádné kutilské dílně.

Navštivte naše specializované stránky

Všechna práva vyhrazena © Lepidla.cz 2024

Nahoru